Het runnen van een efficiënt magazijn kan aanzienlijke voordelen hebben voor uw bedrijfsresultaten. Een efficiënt beheerd magazijn verlaagt de distributiekosten, verhoogt de productiviteit en verbetert de klantenservice. Er zijn een aantal manieren om deze positieve resultaten te bereiken en de effectieve integratie van een mobiele dimensioner, om het dimensionele gewicht te meten, is daar één van.

Het implementeren van geavanceerde technologie in magazijnprocessen en -procedures is een krachtige manier om de prestaties van uw magazijnpersoneel te helpen optimaliseren.

De Cubetape- en Parcel-Metrics-software is een technologisch voorbeeld dat toonaangevend is in moderne magazijnactiviteiten. Cubetape verzamelt artikel- en dimensionale gegevens en kan naadloos worden geïntegreerd in bestaande toepassingen om nauwkeurige verzendkosten voor alle soorten vracht weer te geven, waardoor een verbeterde magazijnefficiëntie wordt ondersteund. Vooral non-conveyable’s en Ugly Freight zendingen zijn eenvoudig te meten met de Cubetape – met de Parcel-Metrics software is het ook heel eenvoudig om het werkelijke gewicht van de pakket- of palletlading te integreren. Zelfs foto’s zijn mogelijk.

De drie belangrijkste manieren waarop een mobiele dimensioneer  oplossing uw magazijnefficiëntie kan helpen verbeteren:

1. Naukeurig, snel en gemakkelijk dimensioneren

Handmatige metingen van pakketten en pakjes laten vaak ruimte voor menselijke fouten. Handmatige metingen kosten niet alleen meer tijd, maar het terugdraaien om eventuele misrekeningen te voorkomen kan leiden tot aanzienlijke productiviteitsuitval, wat een negatief effect heeft op de bedrijfsresultaten.

Menselijke fouten zijn voor de meeste bedrijven de belangrijkste oorzaak van gegevensverlies en de gegevensverliesstatistiek bedraagt ​​maar liefst 25 procent. Door een geautomatiseerd apparaat te gebruiken, elimineert u gebieden waar fouten kunnen optreden, wat zowel tijd als geld bespaart.

Handmatige gegevensinvoer vormt ook een probleem in termen van gebrek aan snelheid, dubbelzinnigheid en volumeschommelingen.

Als toonaangevende mobiele dimensioner elimineert Cubetape handmatige gegevensfouten, zoals onjuist gewicht, lengte, hoogte en breedte, die onverwachte kosten en terugboekingen kunnen veroorzaken, die uw kostenprognoses en budget beïnvloeden. Door extra bezorgkosten voor uw klant te elimineren, kan uw bedrijf de klantenservice en tevredenheid verbeteren.

Cubetape biedt nauwkeurigheid en zorgt voor vertrouwen in de metingen van magazijnartikelen, wat handmatige verwerking niet kan. Het draagbare apparaat is uiterst eenvoudig te gebruiken en biedt een oplossing die alle personeelsniveaus kunnen gebruiken, met minimale training.

Ontdek meer over deze innovatieve mobiele dimensioner en de aanvullende softwareoplossingen van Parcel-Metrics.

 

2. Sneller  Dimensioneren

CubeTape zorgt voor een turbolading voor het vastleggen van dimensiegegevens en verzendt deze onmiddellijk naar uw masterdataplatform. De snelheid en efficiëntie van deze elektronische gegevensverzameling zijn sneller merkbaar dan handmatige invoer.

CubeTape beschikt over functies voor het vastleggen van mobiele gegevens die de eenvoudige en snelle overdracht van gegevens van het magazijn naar de hoofdsoftware mogelijk maken, die kunnen worden vergeleken met de gewichten en afmetingsberekeningen die door de logistieke dienstverlener worden uitgevoerd.

Een belangrijk voordeel dat CubeTape biedt, is de vermindering van de arbeidstijd als het gaat om het corrigeren van fouten bij het invoeren van gegevens. Dit is van bijzonder belang wanneer meer dan 65 procent van de typische magazijnkosten uit arbeid bestaat.

 

3. Mobiel (flexibel) Dimensioneren

Cubetape biedt het ultieme gemak en is volledig draagbaar. Het draagbare apparaat heeft een zakformaat en kan van het ene uiteinde van uw werkruimte naar het andere worden gedragen. Dit elimineert niet alleen de behoefte aan grote, kostbare en ruimterovende weegartikelen en scanners, maar biedt ook een betere toegankelijkheid bij het meten van te grote en zware artikelen. Met de Cubetape kunt u naar het pakket gaan, in plaats van het pakket naar u/uw apparaten te verplaatsen. Sommige klanten gebruiken de mobiele apparatuur zelfs buiten op het erf, waardoor het heftruckverkeer in en rond uw magazijn tot een minimum wordt beperkt.

Dit is niet alleen handig, het helpt ook letsel op de werkplek en de daarmee samenhangende risico’s te voorkomen, omdat er minder zwaar tillen en manoeuvreren nodig is.